יש לי אחוזי נכות בחלוקה של 55% נכות ו100% אי כושר, מבקש לדעת עד איזה סכום אני יכול להרוויח בלי שתרד לי הקצבה, תודה מראש.
בחוק ההסדרים למשק המדינה לשנים 2017 -2018 הוכנסו שינויים המיטיבים עם מקבלי קצבת הנכות הכללית מהמוסד לביטוח הלאומי. אחד התיקונים המשמעותיים בתיקון חוק לרון 2017 המעודד אנשים עם מוגבלות להשתלב בעבודה הוא הגדלת סכום ההכנסה מעבודה שניתן להרוויח ולהמשיך לקבל קצבה מלאה.בעקבות התיקון התחלת הקיזוז מהקצבה תהיה משכר בסכום 2,745 ₪ (29% מהשכר הממוצע) במקום 2,031 ₪ 21%) מהשכר הממוצע) עד סוף 2016 . פרטים נוספים אודות שינויים אלו ואחרים מופיעים באתר הביטוח הלאומי.
אני מעסיק אדם עם מוגבלות פיזית, ומלווה אותו מעבר לשעות העבודה... לאחרונה הובהר לנו שיתכן שהוא יוכל להיות מוכר גם באחוזי נכות נפשית ולקבל סל שיקום, לא ברור לי מה העובד יוכל להרוויח מכך ומה אני כמעסיק אוכל להרוויח. בנוסף אני תוהה לגבי יכולת העסק להכיל אותו מבחינה כלכלית וחשוב לי שהעסק ירוויח ולא יפסיד מהעסקתו, בכל זאת עסק זה עסק ומטרתו להרוויח... חשוב לי לציין שהעובד נותן תפוקה מצוינת ויש לו יכולת תפיסה מדהימה וביצועים מצוינים, אם כי יש הרבה התעסקות אתו מעבר לעבודה וקושי בהבנת מקומו כעובד מולי כמנהל, והתקשורת מורכבת... אשמח לדעת אילו הטבות ותמיכות המדינה נותנת למעסיק.
לשאלתך הראשונה אלו הטבות תוכלו לקבל אתה והעובד אם יוכר באחוזי נכות נפשית:
העובד: אם יוכר בלפחות 40% נכות נפשית יוכל אכן לקבל סל שיקום שיאפשר לו לקבל שירותים שונים ממשרד הבריאות, כמו: דיור, סיוע ברכישת ציוד ראשונה למגורים, תעסוקה, השכלה, חברה ושעות הפנאי, ועוד בהתאם לפרוט באתר משרד הבריאות, להלן קישור. אם נתמקד בסיוע בתעסוקה, הרי שהעובד יוכל לקבל ליווי של רכז תעסוקה ולרכוש מיומנויות להתנהלות נכונה יותר כעובד ולהבנת יחסי עובד- מעסיק.
משרד הבריאות, סל שיקום: http://www.health.gov.il/subjects/mental_health/rehabilitation/rehab_sub/pages/default.aspx
המעסיק: אם יהיו לעובד אחוזי נכות נפשית, גם מעטים, יתכן שתוכל לקבל סיוע בהתאמת סביבת העבודה עבור ליווי והדרכה מתמשכים, זהו סיוע שניתן עבור התאמת סביבת העבודה לעובדים עם מוגבלות נפשית או שכלית, כך שאם מוכר רק במוגבלות פיזית ישנה פחות סבירות שמימון ההתאמה יאושר לך. האישור בפועל אומר השתתפות בשכר העובד המלווה, במקרה זה- המעסיק, בגובה של 15% מהשכר השנתי של המלווה, עד לתקרה של 15,000-19,000 ₪ בהתאם לגודל העסק, ובהתאמה לאחוזי המשרה של העובד.
לגבי השאלה השנייה על הטבות ותמיכות למעסיק, להלן קישור לסימניית מידע למעסיקים עם כל המידע: https://www.shmaya.org.il/88502.html